Предлагаю отменить пункт 7 статьи 100 Трудового Кодекса Республики Узбекистан
  • Йўналиш:Меҳнат
  • Сана:2018-06-12 19:50:02
  • Муаллиф:XARUNXODJAYEV SULTAN ZAIDOVICH
Жамоавий мурожаат матни
Конституция Республики Узбекистан определяет равенство в правах всех граждан и закрепляет право каждого человека на труд (ст.18,37). Статья 100 пункт 7 Трудового Кодекса Республики Узбекистан предоставляет право работодателю лишать право на труд людей, достигших пенсионного возраста и имеющих право на получение государственной пенсии. Я считаю, что это дискриминация граждан по возрастному признаку. Заметьте, увольняют не за несоответствие по профессиональным признакам или состоянию здоровья, а именно по возрасту! Реализация права на труд дает право зрелому и пожилому человеку прожить долгую и счастливую жизнь, быть востребованным в обществе и радовать детей и внуков, оказывать посильную помощь молодым в их становлении.
Жамоавий мурожаат / ғоя ни амалга ошириш
В связи с чем, предлагаю отменить пункт 7 статьи 100 Трудового Кодекса Республики Узбекистан. Реализация данного предложения предоставит людям зрелого и старшего возраста продолжать трудиться и зарабатывать средства для того, чтобы быть здоровыми и счастливыми! Кроме того предоставит им право выбора: трудиться далее или выйти на заслуженный отдых.
1148
Изоҳлар (9)
NURMUXAMEDOV NURALI XALIKOVICH
Согласен с ISMATOV SAN’AT SUR’ATOVICH. Если работодателю нужен его опыт и знания его и так не уволят. Надо учесть что по достижении пенсионного возраста человек уже социально защищен. А куда деваться молодым? Часто бывает что пенсионер сидит на должности и никому не хочет уступать.
2 Август 2018, 13:29
XALILOV DILMUROD NAJMIDINOVICH
Пенсия ёшига етган ходимларнинг ўрни ишлаб чиқариш ёки давлат ташкилотларида эмас, балки оила тўрида, чойхонада, саёхатда бўлиши керак. Улар 30-40 йил ишлаб қўйди, энди ҳордиқ чиқарсин, асабини бузмасин, тараққиётга тўсиқ бўлмасин. Чунки одам қариган сари ўзининг функционал жисмоний ҳолатига кўра янги технология ва билимларни эгаллаши, кун сайин янгиланаётган технологиялар талабига жавоб бера олмай қолади. Мисол келтираман: Нима учун футболчи узоғи билан 40 ёшигача юқори темпда ўйнай олади, нега 60-70 ёшигача ўйнай олмайди, жавоби ойдай равшан-а? Таклифингизни ҳурмат қиламиз, бироқ умуман қўшилмаймиз. Дебатга киришмоқчи бўлсангиз мен тайёрман.
14 Июль 2018, 19:05
XALILOV DILMUROD NAJMIDINOVICH
ISMATOV SAN’AT SUR’ATOVICH Вас поддерживаю полностью. Харунхаджаев не прав. ЎзР Меҳнат кодексининг 100-м. 2-қ. 7-банди ҳеч кимни конституцион ҳуқуқини чекламайди. Иш берувчи юқори малакали ва алмаштириб бўлмас ҳар қандай ишчи ёки ходимни ишда олиб қолиши мумкин, у ҳатто пенсия ёшига етган бўлса-да. Харунхаджаев, нима давлат ташкилотларида, муассасаларида аллақачон 70-80 ни уриб қўйган, ишлаб чиқаришга ҳеч қандай ёрдами тегмайдиган, эскича фикрлайдиган, компьютерни к. ҳарфини тушунмайдиган, ёш, замонавий фикрлайдиган серғайрат ёшларни олдини тўсадиган, ҳа деса ёшини, стажини пеш қиладиган қари, соғлиғини йўқотган ходимлар камми. Иш берувчи ёки раҳбар сифатида фикрлаб кўрингчи! Ёки Сиз хусусий корхонангизда шундай бесамар бўлиб қолган пенсия ёшига етган шахсларни ишлатармидингиз. Ёш мутахассис соатига 10 та маҳсулот чиқариб турса, кекса, замонадан ортда қолган пенсия ёшига етган шахс эса кунига 10 та ҳам маҳсулот чиқараолмаса, ишлатармидингиз!?
14 Июль 2018, 19:05
ISMATOV SAN’AT SUR’ATOVICH
Господин XARUNXODJAYEV SULTAN ZAIDOVICH, если мне исполнится 60 лет, и я почувствую что молодой кадр готов приступить на мою должность, то я сразу освобожу место. Ведь "Будущее за молодёжью". Мы трудимся во благо страны, и развитие (тем более инновационное) не стоит на месте. Тут главное не наши интересы, а плодотворность работы и обиды не к чему! Если работник пенсионного возраста нужен директору (работодателю) то он никогда не отпустит его. Видимо вы не правильно поняли суть моего первого сообщения. Пусть пункт остается. Если сотрудник нужен и он выполняет работу которая не посильна другим, то его не отпустят, а если его не могут уволить то воспользуются ТК (ведь это не обязятельное условие).
11 Июль 2018, 11:49
XARUNXODJAYEV SULTAN ZAIDOVICH
Исматову Санъату! Если ты работодатель и хочешь проводить на заслуженный отдых трудящегося, устрой ему праздник, собери людей, расскажи о его трудовом пути, надень ему тун, дуппи, поблагодари за труд и тогда он добровольно и радостно уйдет на пенсию. А ведь ты хочешь через кадровика дать ему на руки волчий билет и 2 месяца срока на то, чтобы освободить место........ Подумай о том, что тебе тоже исполнится 60лет и как ты будешь чувствовать себя, когда молодой креативный работодатель поступит как ты? Кари бор уйнинг париси бор, йигит, эсингдан чикмасин!
10 Июль 2018, 19:01

Изоҳ қолдириш

Изоҳ қолдириш учун id.gov.uz тизими орқали рўйхатдан ўтишингиз лозим
Created with Highcharts 5.0.4

Барча овозлар сони

Жамоавий мурожаатга овоз бериш учун: 13 кун қолди

Жамоавий мурожаатга овоз бериш

Жамоавий мурожаатни улашиш
×
Портал харитаси
Диққат! Портал тест ҳолатида ишламоқда!
Эшитиш учун матнни белгиланг ва ушбу тугмани босинг